MEER INFORMATIE

Wenst U meer informatie over deze service die wij aanbieden, gelieve ons dan te contacteren.

CONTACTEER ONS

WAAROM KIEZEN VOOR HOUTSKELETBOUW

Heb jij al aan houtskeletbouw gedacht voor de bouw van je nieuwe woning ? Deze bouwtechniek heeft vele voordelen en slechts een beperkt aantal aandachtspunten. Spring je mee op de ecologische kar ?

Traditioneel wordt houtskeletbouw vaak toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar is of waar onvoldoende steenachtige materialen beschikbaar zijn.

In de VS en Canada wordt deze bouwmethode al decennialang toegepast en is 90% van alle huizen een houtbouwwoning. Ook in Scandinavië en Midden-Europa wordt veel gekozen voor deze contructiemethode

VOORDELEN

In België ligt het marktaandeel van houtbouwwoningen nog net onder de 10%, maar daar kan snel verandering in komen gezien de vele voordelen van houtskeletbouw en het niet onbelangrijke ecologische aspect. In belgië wordt houtskeletbouw nog steeds als een innovatieve bouwmethode beschouwd. Wereldwijd is het echter een van de meest voorkomende bouwtechnieken en wordt deze reeds meer dan 150 jaar toegepast.

 • Gebouwd in 2 weken

  Alle elementen worden prefab geleverd op de werf en moeten enkel nog gemonteerd worden. Hierdoor kan een woning in maximaal 2 weken volledig wind- en waterdicht gebouwd worden.

 • Droogbouw = Sneller verhuizen

  Bij klassieke bouwtechnieken wordt veel water toegevoegd om materialen hun hechtende eigenschap te geven. Dit water (in een traditionele bakstenen woning zit ongeveer 15.000 liter water) moet na de opbouw opdrogen, wat een traag en energieverslindend proces is. Houtskeletbouw daarentegen is een droog bouwproces waardoor geen of slechts een minimale hoeveelheid dient te verdampen. (Enkel wanneer cementgebonden vloeren worden gebruikt, is een opdroogperiode vereist). Je kan je woning dus sneller betrekken én onmiddellijk inrichten

 • Uitstekende thermische en geluidsisolatie

  De elementen van een houtskeletbouw worden gemaakt in moderne geautomatiseerde fabrieken. De wandelementen worden er tot op de millimeter nauwkeurig gefabriceerd, zodat ze op de werf naadloos passen en de woning volledig luchtdicht is. Hierdoor zijn er geen ongecontroleerde energieverliezen en kan een houtbouwwoning zonder veel moeite gebouwd worden met het certificaat lage energiewoning of passiefwoning. Dankzij deze luchtdichtheid en met wat extra isolatie haalt houtskeletbouw bovendien veel hogere waarden voor geluidsisolatie dan een woning in bakstenen.

 • Ecologisch

  Hout is het beste materiaal om energiezuinig te bouwen. Het is een natuurlijk materiaal dat relatief weinig energie vereist om te verwerken. De productie van hout vergt 6 tot 9 keer minder energie dan de productie van baksteen. Het kappen van volgroeide bomen en de heraanplanting ervan zijn bovendien daden van duurzaam bosbeheer.

  Want wanneer bomen volgroeid zijn, vermindert hun CO2 opname sterk waardoor hun ecologische rol vertraagt. Daarbij komt nog dat hout bekomen via ecologisch verantwoord bosbeheer (met FSC label) ook perfect te recycleren is. Wanneer jouw houtbouwwoning later afgebroken word, kan het hout perfect een nieuw leven krijgen.

 • Minder fundering nodig

  De lichtheid van de houtsconstructie levert je een besparing op omdat je woning een minder zware fundering nodig heeft.

 • Grote variatie aan ontwerpen

  Houtskeletbouw kan bijna alle mogelijke architecturale uitspattingen aan. Laat de creatieveling in jezelf dus de vrije loop !

 • Mogelijk op slechte grond of hellend terrein

  Deze lichtheid zorgt er ook voor dat houtskeletbouw geschikt is voor bouwen op minder draagkrachtige gronden of op een hellend terrein.

 • Zeer goede prijs - kwaliteit verhouding

  Door de gebruikte technieken, de geautomatiseerde productie en de korte bouwtijd is de verhouding prijs – kwaliteit uitmuntend !

 • Efficiënt productieproces

  Alles wordt gemaakt in het atelier dit zorgt minder verloren arbeidsuren.

 • Houtskeletwanden isoleren perfect

  Je bereikt snel de gewenste temperatuur.

 • Combinatie met massieve chape

  De ideale thermische inertie voor onze klimaatzone.

 • Houtskelet buitenwanden en isolatiewaarden

  Houtskelet buitenwanden zijn voor dezelfde isolatiewaarden een stuk dunner.

 • Hout geeft zuurstof

  Het gebruik van hout zorgt voor een opslag van koolstof en de productie van zuurstof. Voor meer informatie: www.houtgeeftzuurstof.be

 • Langere brandweerstand

  Houtskeletwoning heeft een 2 keer langere brandweerstand dan de norm voor publieke gebouwen voorschrijft. Daarnaast bevat een houtskeletwoning brandvertragende materialen.

 • Aangenaam binnenklimaat

  Elke houtskeletwoning heeft een aangenaam en gezellig binnenklimaat. Een warm thuisgevoel heb je direct.

 • Geen droogtijd

  Doordat de woning geen droogtijd vergt kunt u besparen op bouwdroger of ontvochtiger.

HOUT UIT VERANTWOORD BOSBEHEER

Met de aankoop van FSC-gecertificeerd timmerhout ondersteunt u duurzaam bosbeheer. Wij beschikken steeds over een ruime voorraad grenen- en vurenhout met FSC label, in alle gangbare kopmaten.

Alle OSB platen binnen ons gamma dragen ook het FSC label. Doordat deze constructieplaten formaldehydevrij verlijmd zijn, wordt bijgedragen aan een gezonde woonomgeving.

© Copyright 2017 Ignace Savat / design by Bacom Software